Danmark åpner sitt første sexdukke-bordell

I Aarhus-forstaden Viby i Danmark kan du nå betale for å ha sex med en plastdukke.

Onsdag åpnet landets første sexdukke-bordell dørene, og på nettsidene presenterer de kontroversielle innsalg som: «der drømmer blir virkelighet» og at det er «stedet hvor damene ikke sier nei,» skriver Dagbladet.

Eieren av bordellet ønsker ikke å stå fram med fullt navn, men går under sitt mellomnavn Odin. Han sier at bordellet er et alternativ til menneskelige prostituerte.

– Det finnes mange prostituerte som blir tvunget inn i sexbransjen, og de nyter ikke arbeidet sitt. De gir kunden en kald opplevelse, og her tilbyr vi et alternativ med mulighet for å få tilfredsstilt sine lyster, sier Odin.

Da det ble åpnet et sexdukke-bordell i Barcelona i fjor, skapte det store overskrifter over hele verden. Huffington Post kalte bordellet en «Westworld»-verden. Det skal også finnes slike bordeller i Tyskland.

På spørsmål om bordellet er laget for å omgå sexkjøploven, svarer bordelleieren følgende:

– Vi prøver ikke å unngå loven. I stedet vil jeg faktisk si at hvis vi kan forhindre menneske-handel og prostitusjon, så har vi bidratt til noe positivt til samfunnet, mener han.​

Lite forskning

I fjor var det en debatt her til lands om hvorvidt barnesexdukker kan øke risikoen for overgrep eller om det forhindrer overgrep. I fjor sa tollvesenet at de hadde gjort mange beslag og at det er menn mellom 18 og 60 som bestiller slike.

Eieren ved bordellet i Danmark sier at deres laveste dukke er 148 cm, åtte cm over det EU setter som grense. Han understreker at de ikke har intensjoner om å bidra til at pedofile får utløp for sine fantasier.

Psykologspesialist Pål Grøndahl sier til Dagbladet at man ikke har forsket nok på temaet til å vise en sammenheng mellom å ha sex med dukker og senere overgrep.

– Vi vet rett og slett ikke om personer som vil benytte seg av slike silikondukker etter hvert blir misfornøyde, synes de mangler noe og går videre og forgriper seg på et menneske. Debatten i fjor dreide seg om barn. Nå er det ikke ulovlig å ha seksuelt samkvem med en jevnaldrende voksen. Spørsmålet her er hva brukerne av et slikt bordell er ute etter, sier Grøndahl til Dagbladet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s