— Gud ga oss rett til å bære skytevåpen

En utbrytermenighet fra Moon-bevegelsen har begynt å velsigne skytevåpen. Mener Gud har gitt dem rett til å bære våpen.

Onsdag i forrige uke møtte medlemmer av den amerikansk menigheten World Peace and Unification Sanctuary til gudstjeneste med hvert sitt våpen, som så ble bedt for og velsignet.

Menigheten holder til i Pennsylvania og ledes av pastor Hyung Jin «Sean» Moon, sønn av Sun Myung Moon, som grunnla bevegelsen «Den forente familie», skriver Vårt Land.

Ifølge avisen ba pastoren om at medlemmene «gjennom den gudegitte retten til å eie og bære våpen, kan beskytte hverandre og beskytte en blomstrende menneskehet».

Pastoren trakk paralleller til «jernstaven» som blir omtalt i Johannes Åpenbaring. Der står det at den som seirer og «holder seg til mine gjerninger helt til det siste, skal jeg gi makt over folkene: Han skal styre dem med jernstav».

Tviholder på retten til å bære våpen

Det har etterhvert blitt så vanlig med såkalte masseskytinger i USA at det nærmest inngår som en integrert del av den amerikanske kulturen. Nærmere en tredjedel av verdens massedrap der noen skyter rundt seg på offentlig sted skjer i USA. Likevel tviholder amerikanerne på retten til å bære skytevåpen.

Det er ikke bare frykt for kriminalitet som gjør at amerikanere vil eie våpen. Det er frykten for verden, skriver forskning.no.

Retten til å bære våpen i USA kan virke både utrygg, aggressiv og lite fredelig, i hvert fall for oss europeere.

En amerikaner har ti ganger større risiko for å dø som følge av skytevåpenskudd, sammenlignet med innbyggerne i andre rike land og USA er det landet i verden med flest våpen per innbygger.

Logikken om at der det ikke finnes våpen, blir heller ingen skutt, biter altså ikke på det amerikanske folket.

Så hva er det som ligger bak det som nærmest virker som en menneskerett i De forente stater, nemlig muligheten til å beskytte seg selv med å skyte andre?

Forskere fra Nederland og USA har undersøkt det, og de finner i hovedsak to årsaker til at amerikanere tviholder på håndvåpnene: Frykten for spesifikk kriminalitet og en generell oppfatning om at verden er et farlig sted.

Forskerne intervjuet 839 menn i USA, der 404 eier våpen, og 435 ikke gjør det. Det viste seg at de som var mest redde for kriminalitet, var folk som tidligere hadde vært offer for det eller som kjente som hadde vært utsatt det.

Men den generelle oppfatningen om at verden er et farlig sted som man må beskytte seg mot, kom fra personens egne politiske overbevisning heller enn at de tidligere hadde vært offer for kriminelle handlinger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s