Stellan Skarsgård skal ut og stjæle hester

Per Pettersons kritikerroste roman «Ut og stjæle hester» skal adapteres til filmlerretet, og det med Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg i hovedrollene.

Regissør Hans Petter Moland – kjent for blant annet «Gymnaslærer Pedersen» fra 2006 – har skrevet manus, og skal regissere filmen.

Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg skal spille hovedrollene, og de har tidligere spilt sammen i en av Molands tidligere filmer, «En ganske snill mann» fra 2010.

Stellan Skarsgård, som har dukket opp i Molands filmer siden «Kjærlighetens Kjøtere» fra 1995, sier til NRK at han liker å jobbe med den norske regissøren, ikke bare fordi han er en bra regissør, men også fordi han er blitt en god venn.

De har funnet en måte å samarbeide på som gjør ting enkelt, forteller Skarsgård. De vet hvor de har hverandre, og trenger ikke å gå på tå av redsel for å såre kvarandre. Men innimellom kan tonen bli veldig direkte og ganske brutal:

– Det går fint. Men det er alltid så kaldt og elendig når jeg filmer med Hans Petter, og dette er ikke mitt klima. Men det er veldig kult å jobbe likevel, sier han til NRK.

Moland på sin side tror han blir modigere av å ha med rutinerte Skarsgård, nettopp fordi han kjenner han så godt:

– Det å lage film er jo på sett å vis en slags utforskning av nytt materiale, og det å få jobbe med folk man trives med fører til at man kanskje våger å gå dypere inn i stoffet enn man ellers ville gjort. Og det er nødvendig, særlig i et så pass risikofylt materiale som dette.

Romanen «Ut og stjæle hester» har siden den kom ut i 2003 oppnådd stor internasjonal suksess, og er oversatt til rundt 50 språk.

Boken til Per Petterson handler om forholdet mellom en far og en sønn, og ble i 2007 kåret til en av årets beste bøker av New York Times Book Review. Den ble også tildelt tre store franske litteraturpriser, og har mottatt strålende kritikker.

Her til lands fikk Petterson både Bokhandlerprisen og Kritikerprisen.

– Det sies jo at man ikke skal lage film av gode romaner, men heller finne en middelmådig med et godt plott, seier regissør Moland.

– Men nå står vi her, og har tatt sjansen på det allikevel. Det var rett og slett for fristende å ikke forsøke, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s