Syriske myndigheter sender forsterkninger til Ghouta: Planlegger «apokalypse» sier FNs menneskerettssjef

Syriske myndigheter sender flere hundre militssoldater til frontlinjen i Øst-Ghouta, melder NTB, med henvisning til Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Minst 700 afghanske, palestinske og syriske militssoldater kom fra Aleppo og ble sendt til Ghouta sent tirsdag kveld, opplyser Rami Abdulrahman, lederen for SOHR.

Ifølge SOHR er forsterkningene blitt utplassert ved to stillinger på vestsiden av opprørsenklaven, deriblant byen Harasta.

Planlegger neste «apokalypse»

FNs menneskerettssjef, Hans Kongelige Høyhet Prins Zeid Ra’ad al-Hussein av Jordan, anklager syriske myndigheter for å gjennomføre den ene «apokalypsen» etter den andre. Øst-Ghouta er ikke den siste, advarer han, ifølge ABC Nyheter.

– En ny apokalypse iscenesatt av det syriske regimet og dets utenlandske allierte vil komme etter den forferdelige krisen som utspiller seg i Øst-Ghouta, sier FNs menneskeretts-boss i årsrapporten fra FNs menneskerettighetsråd, som ble lagt frem onsdag.

– Denne måneden er det Øst-Ghouta som med generalsekretærens ord er et «helvete på jord». Neste måned vil folk stå overfor en apokalypse et annet sted, en apokalypse som er planlagt og villet, og som blir gjennomført av personer fra regjeringen, tilsynelatende med full støtte fra noen av dens utenlandske støttespillere, sier den jordanske prinsen.

Tilbys fritt leide ut av Øst-Ghouta

Den syriske hæren med støtte fra Russland startet en offensiv 18. februar for å ta tilbake kontrollen over Øst-Ghouta, et forstadsområde til hovedstaden Damaskus. Styrkene, som støttes av russiske militære, skal ifølge ABC Nyheter ha gjenerobret over 40 prosent av området.

Blant opprørsgruppene i Øst-Ghouta er salafist-jihadistiske grupperinger som Jaish al-Islam og Ahrar al-Sham, samt rester av Nusra-fronten, som har tilknytning til al-Qa’ida.

Denne uken fikk FN, Røde Halvmåne og Den internasjonale Røde Kors-komiteen slippe inn med leveranser av humanitærhjelp til enklaven. Men hjelpen var langt fra tilstrekkelig og mange av lastebilene fikk ikke levert alle varene på grunn av kamphandlinger. De gjenværende opprørerne tilbys nå fritt leie ut av Øst-Ghouta, melder nyhetsbyrået Reuters.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s