Russisk dobbeltagent ble forgiftet med nervegass

skynews-spy-poison-archive_4247941Britisk politi tror den russiske dobbelt-agenten ble forsøkt drept. Også datteren hans og en politimann er livstruende skadet.

Den tidligere russiske spionen Sergej Skripal (66) og hans datter Yulia (33) ble forgiftet med nervegass. Det tror britiske etterforskere. Onsdag ettermiddag bekreftet de mistankene og sa det dreier seg om drapsforsøk, melder Nettavisen.

Tilstanden er kritisk

De to ligger på sykehus og tilstanden betegnes som svært alvorlig for begge. En politimann som var først på stedet der de to ble funnet i Salisbury søndag befinner seg også på sykehus i en kritisk tilstand, opplyste en talsmann for Scotland Yard, Mark Rowley, ifølge BBC News.

Det er ikke bekreftet hvilken nervegass politiet mistenker er blitt brukt, men The Guardian nevner VX og Sarin som de mest vanlige typene. Politiet sier heller ikke noe om hvem de tror står bak drapsforsøket.

Innrømmet spionasje

Skripal ble i 2006 dømt til 13 års fengsel i Russland for å ha spionert på vegne av Storbritannia. Skripal ble benådet i 2010 som en del av en spionutvekslingsavtale mellom USA og Russland. Han fikk asyl i Storbritannia.

Nyhetsbyrået AP har trukket paralleller til en lignende sak i 2006, da den tidligere russiske spionen Aleksandr Litvinenko døde etter å ha drukket radioaktiv te på et hotell i London.

Storbritannia innførte sanksjoner mot Russland etter Litvinenko-drapet, og forholdet mellom de to landene har siden vært svært anspent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s